typecursus voor volwassenen

De TICKEN typecursus is zo gemaakt dat deze zowel voor jongeren als volwassenen uitdagend en leerzaam is. Een groot aantal organisaties gebruiken de TICKEN typecursus om medewerkers te leren blind typen. Dat verhoogt hun output en geeft een betere werkhouding achter het beeldscherm.

Dankzij de unieke Typereflex® methode, leert de cursist blind typen in de helft van de tijd van een ‘gewone’ typecursus. Dus in circa 15 uur in plaats van 30-40 uur.

Werknemers van onder andere de onderstaande organisaties hebben leren blind typen met de TICKEN typecursus:

typecursus bedrijven volwassenen TICKEN

Het leerproces is bij zowel jongeren als volwassenen hetzelfde. Je krijgt een duidelijke uitleg via video van je typedocente. Daarna volgen 6 interactieve oefeningen van ongeveer 4-5 minuten. Je kan na elke oefening tijdelijk stoppen. De volgende keer ga je weer verder waar je bent gebleven.
Aan het eind van elke typeles is er een typegame. Sommige volwassenen slaan die over, maar veel volwassenen vinden dat juist een erg prettige manier om de geleerde nieuwe toets(en) nog te oefenen.

Ook volwassenen kunnen snel leren typen

Je werkhouding is gezonder en je typesnelheid is veel hoger als je kan blind typen.

Op hogere leeftijd kan je nog steeds leren blind typen. Wel is het een feit dat je langzamer leert , naarmate je ouder bent. Dit geldt vanaf een jaar of 40. Onderzoek van Prof. Dr. Emrah Düzel in Magdenburg middels MRI-scans heeft de afgelopen jaren veel nieuwe inzichten opgeleverd over de verschillen in het functioneren van de hersenen tussen jongeren en ouderen, en hoe dat leren beïnvloedt.

Met het ouder worden, veranderen onze hersenen. Daardoor onthouden we moeilijker, maar zelfs 60ers leren snel blind typen. Dat komt ook door hun motivatie.

Typereflex® leermethode: sneller, in minder tijd

Dankzij de TICKEN Typereflex®-methode leermethode leer je in de helft van de ‘normale’ tijd blindtypen. Je verliest geen tijd aan saaie, onzinnige lettercombinaties, maar leert meteen woordjes typen.
Als je kan blind typen, typ je namelijk zoals je leest: hele woorden.
Dit is ook wetenschappelijk bewezen en de basis van de Typereflex®-methode: je hersenen herkennen het ‘plaatje’ van een woord zelfs als je alle binnenste letters op andere volgorde zet. Probeer de tekst in het gele vlak maar eens te lezen:

Velogns Eeglnse odnerzerkoes makat het neit uit in wleke vgloodroe de ltetres in een worod saatn. Het eigne baneglkrije is dat de erstete en de ltstaae letetr op de jstuie paalts saatn. De rset kan een rtelmmoje zijn en tcoh kun je goowen lzeen wat er saatt. Dat kmot odamt je hseneren neit ideree lteter aprat lzeen, maar het wrood als geehel. En zo tpeyn je hseneren dus pljaetas, geen losse ltetres.

Volgens “Dr. J. van Leyden” (1993) is het grote verschil tussen blind typen en zoekend typen: “Wie kan blind typen, typt zonder na te denken, via een reflex, in hele woorden. Het woord wordt via een geheugenbuffer zo veel mogelijk in z’n geheel naar de vingers doorgestuurd.”

Je toekomstige typesnelheid? Doe nu de typetest.

Wil je weten hoe snel je nu typt via de zoekende ‘hunt and peck’ methode en hoe snel je kan worden middels blind typen als je de typecursus voor volwassenen hebt gevolgd? Doe dan de 1-minuut typetest.

LOVENDE WOORDEN VAN ONZE KLANTEN

Bekijk meer beoordelingen van echte klanten op Thuiswinkel Reviews/Kiyoh

E-learning zoals het bedoelt is
Goede opbouw van de cursus.\r\nDuidelijk uitleg en ook een leuke manier om te oefenen met de lesstof.\r\nHet overzicht met de prestaties van andere (anonieme) cursisten kan stimuleren.\r\nOok aandacht voor de bijverschijnselen van het leren typen zoals houding en ontspanning.\r\nZeker een aanrader.

E. Vaessen

Prima typecursus.
Door dagelijks te oefenen kon ik binnen 2 weken met 10 vingers blind typen. Ik typ al 35 jaar met 2 vingers maar ben toch maar met de cursus gestart omdat het beter is voor mijn werkhouding. In het begin moet je je er tijdens je werk echt toe zetten om 10 vingers te gebruiken omdat je langzamer gaat werken maar binnen 1 maand zat ik al weer op mijn oude tempo en nu blind met 10 vingers! Door de games aan het eind van elke les leer je spelenderwijs blind typen. Erg leuk!!\r\nOok het contact met de helpdesk is snel en effectief!

Dorine

Super goede typecursus voor jong en oud.
Ik ben 57 jaar dus de lenigheid van mijn handen is iets minder als die van kinderen.\r\nIk heb voor deze cursus gekozen omdat hij goedkoop is, duidelijk, spelletjes heeft om te oefenen en een vergelijking met medecursisten wat motiveert. \r\nJe kunt altijd terug naar een les indien je die als moeilijk hebt ervaren. \r\nNa elke les zie je je resultaat wat betreft nauwkeurigheid.\r\nHet gaat beter dan verwacht, wat wil je nog meer.

Diana

Leren typen is leuk met deze cursus!
Prima video's en oefeningen, site werkt goed. Skinny Typehelp werd ook snel bezorgd. Ik heb alleen zelf voor de verkeerde Skinny Typehelp gekozen, hij is wat te ruim, maar het werkt. Het is écht een leuke cursus doordat je je eigen vorderingen goed kunt volgen, snelle feedback en je ranking tov andere deelnemers ziet. Het werkt bijna verslavend ;)

Elise

Had ik jaren eerder moeten doen.
Ik zag er tegen op maar met deze cursus wordt typen een fluitje van een cent.

J. van Griensven

Overzichtelijk, leerzaam, goede prijs kwaliteits verhouding..
De typecursus is voor iedereen weg gelegd, jong of oud iedereen kan het. De typehelp bevalt mij erg goed, spieken is geen optie.

Cursist

De TICKEN typecursus is zeer scherp geprijsd (€ 79,95). Dat kan doordat we kostenbewust zijn en veel processen geautomatiseerd hebben.
De typecursus werkt via internet, je kunt direct beginnen en je hebt liefst 12 maanden toegang. Het handige leermiddel Skinny Typehelp® is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Het voorkomt dat de cursist naar de toetsen kijkt en helpt je om sneller te leren blind typen.

10 sterke punten

1. Dankzij de unieke Typereflex®-leermethode leer je blind typen in de helft van de tijd van andere typecursussen.

2. Het examen typevaardigheid is inbegrepen bij de typecursus, maar niet verplicht.

3. Direct na de aanmelding kun je beginnen.

4. Via internet, zodat je overal, ook thuis, kunt oefenen.

5. Interactief, dus je weet het direct als je een foute aanslag maakt.

6. Elke oefening in de typeles werkt als een game met een scorelijst.

7. Aan het einde van elke typeles wacht de cursist een facultatieve uitdagende typegame.

8. Persoonlijk advies voor de toetsen die extra aandacht verdienen.

9. Veiligheid van data en privacy van persoonlijke gegevens.

10. TICKEN werkt klimaatneutraal.

Over de prijs van de typecursus

De prijs voor de typecursus voor volwassenen is bewust veel lager dan andere typecursussen. Dat kan ook, omdat de typecursus online en interactief is. Alle processen zijn geautomatiseerd, waardoor we de kosten, en dus de prijs, laag kunnen houden. Schrijf nu in voor jouw typecursus en je kan direct beginnen.
Ben je om wat voor reden dan ook, toch niet tevreden zijn, dan kun je binnen 14 dagen na aanmelding de typecursus opzeggen via www.ticken.nl/opzeggen. Je krijgt dan het cursusgeld binnen 14 dagen teruggestort.