typecursus voor volwassenen

de snelste typecursus voor volwassenen

Kunnen blindtypen is een vaardigheid die veel volwassenen graag willen beheersen, maar denken dat het erg veel tijd kost. Dankzij de unieke Typereflex® leermethode, leert de cursist blind typen in de helft van de tijd van een ‘gewone’ typecursus. Dus in circa 15 uur terwijl elke andere typecursus daar 30-40 uur voor nodig heeft. Dat maakt TICKEN de snelste typecursus.
De TICKEN typecursus is zo gemaakt dat deze voor volwassenen zowel uitdagend als leerzaam is.
Een groot aantal organisaties gebruiken de TICKEN typecursus om medewerkers te leren blind typen: multinationals, mkb'ers, zorginstellingen, ministeries, provincies en gemeenten. Dat verhoogt de output en geeft een betere, gezondere werkhouding achter het beeldscherm.
Een kleine greep van gebruikers van de TICKEN typecursus zie je rechts. Je kunt ook echte klantbeoordelingen bekijken.

een overzicht van bekende organisaties die klant zijn van de TICKEN typecursus voor volwassenen
Een vrouw juicht achter haar laptop: zij kan blindtypen dankzij de TICKEN typecursus voor volwassenen

doel: 300 aanslagen per minuut, 0 fout

Het leerproces is bij zowel jongeren als volwassenen hetzelfde, al leren jongeren iets sneller. Een typesnelheid van circa 300 aanslagen per minuut is echter haalbaar. Die typesnelheid wordt bereikt in de maanden na afronding van de TICKEN typecursus. Het is als leren lopen: in het begin is de motoriek nog niet zo goed en is het nog vallen en opstaan. Met meer ervaring neemt de snelheid toe en resulteert het in hardlopen zonder te vallen.

Je krijgt elke les (er zijn er 30) een korte, duidelijke video-uitleg van je virtuele studiebegeleidster. Daarna volgen 6 interactieve oefeningen van ongeveer 4-5 minuten.
Aan het eind van elke typeles is er een typegame. Dat is niet verplicht. Sommige volwassenen slaan die over, maar veel volwassenen vinden dat juist een erg prettige manier om de geleerde nieuwe toets(en) te oefenen in een spelomgeving.

Pakket 1
Pakketwaarde 121,60
106,35
Jouw voordeel € 15,25
Mis het niet.
Pakket 1
Pakket 2
Pakketwaarde 104,95
99,95
Jouw voordeel € 5,00
Mis het niet.
  • TICKEN Typecursus
  • TICKEN Examen
  •  
Pakket 2
Pakket 3
Pakketwaarde 96,60
89,95
Jouw voordeel € 6,65
Mis het niet.
Pakket 3
Pakket 4
 
79,95
 
 
  • TICKEN Typecursus
  •  
  •  
Pakket 4

Ook volwassenen kunnen snel leren typen

Je werkhouding is gezonder en je typesnelheid is veel hoger als je kan blind typen.

Op hogere leeftijd kan je nog steeds leren blind typen. Wel is het een feit dat je langzamer leert , naarmate je ouder bent. Dit geldt vanaf een jaar of 40. Onderzoek van Prof. Dr. Emrah Düzel in Magdenburg middels MRI-scans heeft de afgelopen jaren veel nieuwe inzichten opgeleverd over de verschillen in het functioneren van de hersenen tussen jongeren en ouderen, en hoe dat leren beïnvloedt.

Met het ouder worden, veranderen onze hersenen. Daardoor onthouden we moeilijker, maar zelfs 60ers leren snel blind typen. Dat komt ook door hun motivatie.

Typereflex® leermethode: sneller, in minder tijd

Dankzij de TICKEN Typereflex®-methode leermethode leer je in de helft van de ‘normale’ tijd blindtypen. Je verliest geen tijd aan saaie, onzinnige lettercombinaties, maar leert meteen woordjes typen.
Als je kan blind typen, typ je namelijk zoals je leest: hele woorden.
Dit is ook wetenschappelijk bewezen en de basis van de Typereflex®-methode: je hersenen herkennen het ‘plaatje’ van een woord zelfs als je alle binnenste letters op andere volgorde zet. Probeer de tekst in het gele vlak maar eens te lezen:

Velogns Eeglnse odnerzerkoes makat het neit uit in wleke vgloodroe de ltetres in een worod saatn. Het eigne baneglkrije is dat de erstete en de ltstaae letetr op de jstuie paalts saatn. De rset kan een rtelmmoje zijn en tcoh kun je goowen lzeen wat er saatt. Dat kmot odamt je hseneren neit ideree lteter aprat lzeen, maar het wrood als geehel. En zo tpeyn je hseneren dus pljaetas, geen losse ltetres.

Volgens “Dr. J. van Leyden” (1993) is het grote verschil tussen blind typen en zoekend typen: “Wie kan blind typen, typt zonder na te denken, via een reflex, in hele woorden. Het woord wordt via een geheugenbuffer zo veel mogelijk in z’n geheel naar de vingers doorgestuurd.”

Je toekomstige typesnelheid? Doe nu de typetest.

Wil je weten hoe snel je nu typt via de zoekende ‘hunt and peck’ methode en hoe snel je kan worden middels blind typen als je de typecursus voor volwassenen hebt gevolgd? Doe dan de 1-minuut typetest.

LOVENDE WOORDEN VAN ONZE KLANTEN

Bekijk meer beoordelingen van echte klanten op Thuiswinkel Reviews/Kiyoh

Super goede typecursus voor jong en oud.
Ik ben 57 jaar dus de lenigheid van mijn handen is iets minder als die van kinderen.\r\nIk heb voor deze cursus gekozen omdat hij goedkoop is, duidelijk, spelletjes heeft om te oefenen en een vergelijking met medecursisten wat motiveert. \r\nJe kunt altijd terug naar een les indien je die als moeilijk hebt ervaren. \r\nNa elke les zie je je resultaat wat betreft nauwkeurigheid.\r\nHet gaat beter dan verwacht, wat wil je nog meer.

Diana

Overzichtelijk, leerzaam, goede prijs kwaliteits verhouding..
De typecursus is voor iedereen weg gelegd, jong of oud iedereen kan het. De typehelp bevalt mij erg goed, spieken is geen optie.

Cursist

Typen in je eigen tempo
Graag wil ik een korte tijd leren typen, je kunt hier zelf je tempo bepalen en lessen maken zoveel als je wilt. Ben nog niet klaar met de cursus maar tot nu toe heel tevreden.

Maartje

Leren typen is leuk met deze cursus!
Prima video's en oefeningen, site werkt goed. Skinny Typehelp werd ook snel bezorgd. Ik heb alleen zelf voor de verkeerde Skinny Typehelp gekozen, hij is wat te ruim, maar het werkt. Het is écht een leuke cursus doordat je je eigen vorderingen goed kunt volgen, snelle feedback en je ranking tov andere deelnemers ziet. Het werkt bijna verslavend ;)

Elise

iemand die met 2 vingers typte, typt nu met 10 vingers
Ik had niet gedacht dat ik met 10 vingers kon typen, dus wel want de cursus werkt. als je ervoor gaat kan het heel snel gaan met blindtypen.

Erol

Prima typecursus.
Door dagelijks te oefenen kon ik binnen 2 weken met 10 vingers blind typen. Ik typ al 35 jaar met 2 vingers maar ben toch maar met de cursus gestart omdat het beter is voor mijn werkhouding. In het begin moet je je er tijdens je werk echt toe zetten om 10 vingers te gebruiken omdat je langzamer gaat werken maar binnen 1 maand zat ik al weer op mijn oude tempo en nu blind met 10 vingers! Door de games aan het eind van elke les leer je spelenderwijs blind typen. Erg leuk!!\r\nOok het contact met de helpdesk is snel en effectief!

Dorine

De TICKEN typecursus is zeer scherp geprijsd (€ 79,95). Dat kan doordat we kostenbewust zijn en veel processen geautomatiseerd hebben.
De typecursus werkt via internet, je kunt direct beginnen en je hebt liefst 12 maanden toegang. Het handige leermiddel Skinny Typehelp® is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Het voorkomt dat de cursist naar de toetsen kijkt en helpt je om sneller te leren blind typen.

10 sterke punten

1. Dankzij de unieke Typereflex®-leermethode leer je blind typen in de helft van de tijd van andere typecursussen.

2. Het examen typevaardigheid is inbegrepen bij de typecursus, maar niet verplicht.

3. Direct na de aanmelding kun je beginnen.

4. Via internet, zodat je overal, ook thuis, kunt oefenen.

5. Interactief, dus je weet het direct als je een foute aanslag maakt.

6. Elke oefening in de typeles werkt als een game met een scorelijst.

7. Aan het einde van elke typeles wacht de cursist een facultatieve uitdagende typegame.

8. Persoonlijk advies voor de toetsen die extra aandacht verdienen.

9. Veiligheid van data en privacy van persoonlijke gegevens.

10. TICKEN werkt klimaatneutraal.

Over de prijs van de typecursus

De prijs voor de typecursus voor volwassenen is bewust veel lager dan andere typecursussen. Dat kan ook, omdat de typecursus online en interactief is. Alle processen zijn geautomatiseerd, waardoor we de kosten, en dus de prijs, laag kunnen houden. Schrijf nu in voor jouw typecursus en je kan direct beginnen.
Ben je om wat voor reden dan ook, toch niet tevreden zijn, dan kun je binnen 14 dagen na aanmelding de typecursus opzeggen via www.ticken.nl/opzeggen. Je krijgt dan het cursusgeld binnen 14 dagen teruggestort.